indianrubber.com

Citromos Tárkonyos Vadraguleves: Az Erdő Illata - Tárkonyos Vadraguleves | Auchan

fiat-klub-slovenija Tuesday, 7 June 2022

Azért itt a végén mert ha előbb teszed bele kemény lesz a marhahús! Óvatosan bánj az ízesítéssel mert könnyen elsózható itt 😉 Ha már kóstolásnál érzed hogy összeértek az ízei akkor a jó 🙂

Citromos-tárkonyos raguleves - Hírnavigátor

Visszajelzés küldése

: Tárkonyos vadraguleves

Most jöhet a gomba, a friss vagy a beáztatott szárított (a legjobb a vargánya, vagy ahogy Erdélyben hívják, a medvegomba), kis barna csiperke is kerülhet bele. Eljött a tárkony ideje – ha van friss vagy akár mélyhűtött, akkor abból kell egy fél marék, ha csak szárított, akkor abból jó két kiskanálnyi (szerencsére a tárkony a többi fűszernél jobban bírja a szárítást, többet megőriz jellegzetes aromájából), ha van otthon tárkonyecet, akkor abból sem árt meg pár csepp. Ha szárított volt a gomba, várjátok meg, amíg kicsit elfövi az áztatólevét, ha friss, akkor meg azt, hogy levet eresszen, aztán adjátok hozzá a zöldségeket. Most már komoly illata kell legyen a készülő levesnek, tárkonyos, gombás, vadas, sűrű erdőízzel, olyan, amibe jó beleszimatolni, olyan, ami már megül hátul az ember torkában, amitől már nagyokat lehet nyelni. Persze a nagy szimatolásban ne feledkezettek meg a babérlevélről sem. Egy szép nagy kell bele. Öntsétek fel a levest annyi vízzel, amennyi úgy háromujjnyival ellepi a zöldségeket, fedjétek le, aztán hagyjátok, hadd főjön kis lángon.

Az erdő illata - tárkonyos vadraguleves | Auchan

Tárkonyos vaddisznó raguleves recept kránicz györgyi konyhájából - Receptneked.hu

279 egyszerű és finom tárkonyos raguleves recept - Cookpad receptek

Hozzávalók: 60dkg vad apróhús 2 ek. zsír 40dkg vegyes zöldség 1 közepes fej vöröshagyma 1 csokor tárkony 2dl tejföl 1 ek. liszt só 1 kis kanál mustár 1 citrom leve A hártyáitól megtisztított húst szűrőkanálba téve forrázzuk le. A zsiradékot forrósítsuk fel, fonnyasszuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a kis kockákra vágott húst és saját levében pirítsuk, néha keverjük meg. Szórjuk rá az aprított tárkonyt, sózzuk meg és fedő alatt pároljuk fél órát. Adjuk hozzá a megtisztított darabolt vegyes zöldségeket, öntsük fel 1l vízzel. Főzzük addig amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Liszttel elkevert tejföllel habarjuk be, végül mustárral és citromlével ízesítsük. Az asztalra kerüljön tárkonyecet vagy citromlé, hogy mindenki kedve szerint tovább savanyíthassa.

  • Fitness 5 békásmegyer tv
  • Időjárás Agro - meteoblue
  • A nagy ő 6 rész film
  • Jégkár javítás pécs
  • Vadraguleves tárkonyos-citromos sok zöldséggel (tejmentes) | V. Tímea receptje - Cookpad receptek
  • Velvet - Gumicukor - D. Tóth Kriszta: "Nem az ápolatlanságot ünneplem, hanem a valóságot"
  • Mezei katáng tea vélemény 1
  • Eltűnt a jegyautomata - Járókelő.hu. Ha megosztod, megoldod. - Jarokelo.hu
  • Téli felkészítés akció - Szerviz Interat
  • Eladó ház szada jófogás

HOZZÁVALÓK (8 ADAG) 80 dkg tisztított szarvas színhús 10 dkg vöröshagyma 25 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyemgyökér 20 dkg csiperkegomba 15 dkg zöldborsó 250 ml főzőtejszín 2 dkg liszt 1 db babérlevél 1 tk mustár ½ citrom leve Só, feketebors, tárkony, kakukkfű ízlés szerint ELKÉSZÍTÉS: A húst kiáztatjuk, majd lehártyázzuk, eltávolítjuk az esetleges inakat, és apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a hússal együtt olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a babérlevelet, sót és kevés vizet. Ezután lefedjük és fedő alatt a húst puhára pároljuk. Mikor megpuhult, a fedőt levéve lepirítjuk. Amíg a hús puhul, előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a gombákat alaposan megmossuk és felcikkezzük. A gyökereket és a gombát a húshoz adjuk és pár perc alatt összepirítjuk. Ezután körülbelül 1, 5 liter vízzel felöntjük. Miután a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a zöldborsót is és kis lángos készre főzzük. A mustárt a citrom levével kikeverjük és a főzés vége előtt pár perccel a leveshez öntjük.

  1. Autópályán mennyivel lehet menni
  2. Nagyméretű női farmernadrag
  3. Jabo 2 etetőhajó
  4. Sonline kaposvár gyászhírek nyíregyháza
  5. Szívbillentyű műtét arabes