indianrubber.com

Hájas Leveles Tészta Receptek

mercedes-westfalia-eladó Tuesday, 7 June 2022

Hájas rétes 2018. november 09. Hozzávalók: A tésztához: 1 kg háj 1, 5 kg liszt 2 tojás 1 evőkanál cukor 1 kiskanál só 2 evőkanál tejföl 1, 5 dl száraz fehérbor víz (annyi hogy nyújtható rétestésztát kapjunk) Töltelékek: TÚRÓS túró cukor vaníliás cukor tojás liszt (2 kanál) MEGGYES-MÁKOS meggy darált mák vanailiás cukor A lisztből elveszünk egy bögrényit, a maradékhoz hozzáöntjük a bort. Mindenképpen szükség van a savas közegre ahhoz, hogy leveles legyen a tésztánk. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat a cukrot és a tejfölt, és elkezdjük összegyúrni. A vizet óvatosan adagoljuk hozzá, hogy a végére egy jól nyújtható, de azért lágy tésztát kapjunk. Ha összeállt a tészta, akkor hagyjuk pihenni. Közben a hideg hájat a bögrényi liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Figyeljünk rá, hogy ne melegedjen fel a keverék. Ha a tészta pihent, újra megdolgozzuk, majd újra pihentetjük, mielőtt hajtogatni kezdjük. Hajtogatáskor érdemes két részletben dolgozni a tésztával, akkor nem annyira nagyra nyújtani, és könnyebben kezelhető a tészta.

Hájas tészta Recept - Mindmegette.hu - Receptek

  1. Hájas leveles tészta receptek hu
  2. Kapcsolat – Kiss és Hegyi Autószerviz Siófok
  3. Nagyiprojekt | Igazi hájas tészta házi szilvalekvárral Mami konyhájából - YouTube
  4. Hájas levels tészta receptek 2016
  5. Hájas levels tészta receptek last

Nyújtsuk ki nem túl vékonyra, kb. 2-3 cm vastagságúra, s vágjuk szét 3 vagy 4 egyforma darabra. Ezeket a darabokat aztán csomagoljuk egyesével folpackba vagy nylonzacskóba, s tegyük fagyasztóba. Természetesen a tészta a második hajtogatást és nyújtást követően rögtön felhasználható azon frissiben is - majd mutatom, hogy nálunk mi készült belőle:-) Sok sikert, csak bátran!

Olyan ételek melegen tartására szolgál, amelyeket újra forralni minőségromlás nélkül nem lehet (pl. krémlevesek, mártások). Elsősorban az étel túlmelegedésétől, leégésétől véd a vízfürdő alkalmazása. Ilyenkor az edényünket egy nagyobb lábasban állítjuk a tűzhelyre, és annyi vizet öntünk alá, hogy az még a forraláskor se folyjon bele az ételbe. Vízváltás [ szerkesztés] Mosás. Spenótot, sóskát, salátát, gombát, de a rizst is többszöri vízváltással mossuk tisztára. Wok [ szerkesztés] A wok egy Kínából származó főzéshez használt fémedény, melyet hagyományosan egész Kelet-Ázsiában használnak. Alakja leginkább egy gömb metszetére hasonlít. A wok univerzálisan használható konyhai eszköz, segítségével lehet kevés, vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, vagy a fölé helyezett bambusz gőzölő edényekben gőzölni. A wok a kínai konyha elengedhetetlen része, de mára már az egész világon használják.

Hájas levels tészta receptek de

hájas leveles tészta receptek nosalty

Tudod mennyi mindent készíthetsz leveles tésztából? Jó krémes lepénynek, szerelmeslevélnek, vagy gesztenyés kiflinek is, viszont sós finomságokat is csinálhatsz belőle! Mindenre jó leveles tészta – Elkészítése: 30 dkg lisztet 25 dkg margarinnal, Egy csipet sóval, 6 evőkanál hideg vízzel és egy evőkanál ecettel összegyúrunk, tálba rakjuk, és 12 órán át pihentetjük (ez azt jelenti, hogy reggel, mielőtt elindulnánk, néhány perc alatt összegyúrhatjuk és este, ha vendéget várunk, frissen készíthetjük el. Ha kisült, éppen olyan mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk. ) A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét – miután kisült – hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg. Krémes lepénynek: Az előbbi tésztából két nagy lapot sütünk. Egy liter tejből, három tojássárgájából, 15 dkg vaníliás cukorból és 2 csapott kanál lisztből vaníliakrémet készítünk.

A kívül ropogós, belül isteni töltelékkel megrakott, változatosan hajtogatott süteményeknek képtelenség ellenállni, mindenki kedvencei. Ha szilvalekvárral készíted, csempéssz a tésztába egy kis szilvapálinkát, különleges zamata lesz tőle! Hájas tészta Hozzávalók: 75 dkg liszt 50 dkg háj 3 tojássárgája 3 evőkanál tejföl 3 evőkanál 10%-os ecet 1 teáskanál só szódavíz Elkészítés ideje: 180 perc. Elkészítés menete: A hájat áztasd be hideg vízbe egy órára, ha ez letelt, távolítsd el róla a hártyát, daráld le, tíz deka liszttel dolgozd össze, majd tedd félre. A többi alapanyagot - a szóda nélkül! - egy alkalmas tálban keverd össze, ne lepődj meg, ha nagyon ragacsos lesz, ekkor jöhet hozzá a szóda. Apránként adagold a masszához, amíg egy kevésbé ragadós anyagot nem kapsz, ami laza, de nem esik szét, nyújtható. Nyújtsd ki egy lisztezett deszkán, egyengesd el rajta a lisztes hájat, majd dolgozd őket jól össze, aztán tedd félre pihenni 20 percre. Ha ez letelt, nyújtsd ki a tésztát, hajtogasd be négy hajtással, megint tedd félre pihenni 20 percre, és ezt ismételd meg még legalább kétszer.

45 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, téglává formáljuk, s hűtőbe tesszük. A maradék szitált lisztet és vajat összedolgozzuk a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és a sóval. (Közben apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól kezelhető, lágyabb tésztát kapjunk. ) A masszát cipóvá formálva és egy konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Majd kinyújtjuk annyira, hogy a hűtőből kivett begyúrt vajat a közepére téve, azt teljesen be tudjuk burkolni a tésztával. Újabb 20 percre mehet vissza a jégszekrénybe. Ezt követően a masszát téglalap alakúra nyújtjuk; s az egyik széléről egy harmadnyit ráhajtunk, majd a szemköztiről is ráhajtjuk a kimaradt egyharmadot. Végül keresztben is megismételjük a két hajtást. (Így 9 rétegű tésztát kapunk. ) Megint 20 perc hűtés következik, majd az egész hajtogatási procedúrát megismételjük. (A nyújtások-hajtogatások közben csak kevés lisztet szórunk a deszkára, s a tésztáról is lesöpörjük a rátapadt felesleget. A fontos, hogy két hűtés között is hűvös helyen dolgozzunk a tésztával. )